Friday, April 15, 2011

LITCHIN< FIBER >


Ia melicinkan usus dan memudahkan proses pembuangan najis, mengurangkan lemak dan paras kolesterol, mengurangkan sembelit, mengatasi masalah buasir, dan membantu menurunkan berat badan.

Biasa: RM145 (S&S RM155)

LITCHIN FIBER

Penggunaan dan pengambilan Fiber digalakan setiap hari 1 paket iaitu 2jam selepas makan malam atau sebelum waktu tidur sekitar jam 9.30pm. Ambillah 1 paket Fiber yang di adun bersama air masak atau air mineral.

Fiber adalah bahan yang diperlukan bagi melembutkan bahan makan yang tersimpan di dalam perut supaya memudahkan proses penghadaman atau pencernana. Maka itulah pengambilan fiber adalah sangat penting pada setiap hari.
Tanpa fiber atau serat dalam pemakanan akan menyebabkan perjalanan sistem penghadaman tubuh badan manusia menjadi tidak teratur dan menjadi punca pelbagai masalah dan penyakit kepada usus terutamanya usus besar. Disebabkan oleh itu anda akan berhadapan dengan masalah penyakit sembelit atau buasir.


Pengambilan fiber ini dapat menyerap air dan ini menyebabkan ia mengembang dalam perut kita. Ia menjadikan kita merasa kenyang.

Ia juga merupakan diet utama dalam menu pemakanan kita.

Fiber yang diserap pula membantu dalam menurunkan kadar kelestrol dalam darah dengan menbakar lemak-lemak yang tidak diperlukan oleh badan kita. Lemak-lemak yang berlebihan inilah punca yang membuatkan kita akan menjadi gemuk dan berhadapan dengan pelbagai masalah penyakit. Minumlah air sebanyak-banyaknya kerana air mengandungi H2O yang dapat membantu pembakaran lemak dan membuangnya sebagai bahan toksin melaluli pembuangan air kecil dan air besar.Ringkasan Fungsinya:
 1. Serat tumbuhan membantu mengurangkan cirit-birit dan menyerap air yang berlebihan ke dalam usus.
 2. Melicinkan usus dan memudahkan proses pembuangan najis.
 3. Mengurangkan sembelit dan mengatasi masalah buasir.
 4. Menyingkirkan semua sisa toksik dan membantu pembiakan bakteria baik dalam usus.
 5. Mengurangkan lemak dan paras kolestrol.
 6. Rasa kenyang yang lebih tahan lama, membantu menurunkan berat badan.


< ENZIM >


Memperlahankan pengeluaran lemak dan mempercepatkan pembakaran lemak, berupaya menurunkan kadar lemak dalam organ yang menyumbang kepada penyakit-penyakit kronik serta membantu mengurangkan selera makan.

Biasa: RM145 (S&S RM155)

LITCHIN ENZIM

Bagi yang baru memulakan Pengambilan Enzim ini anda haruslah mengambilnya 2 kali sehari sebelum makan , dan bagi yang sudah mendapat berat badan ideal anda hanya mengamalkan 1 atau 2 hari sekali seawal pagi setelah bangun dari tidur dan sebelum makan.

Masa dan Waktu Pengambilan Enzim Bagi setiap 1 paket yang di adun bersama air masak atau air mineral.

1. Seawal pagi atau setelah bangun dari tidur sebelum makan pagi.

- dan -

2. Sebelum makan malam sekitar jam 6.30pm


Enzim adalah bahan yang amat diperlukan dalam badan kita. Mengikut data klinikal, orang yang mengekalkan pengeluaran enzim-enzim hidup lebih lama. Enzim-enzim penting ini dipanggil enzim utama. Vitamin B amat penting dan memainkan peranan yang besar dalam metabolisma tenaga. Galian-galian amat mustahak untuk sistem-sistem saraf, peredaran darah dan skeletal(otot). Selepas enzim-enzim utama dan galian-galian menjalankan tugas masing-masing dalam proses metabolisma, asid-asid amino essential bersama-sama bahan nutrisyen lain akan membekalkan tenaga kepada sel-sel, maka dengan itu ia menggalakkan pengaktifan dan regenerasi. Enzim-enzim ini dipanggil ko-enzim. Hanya melalui proses-proses kerjasama inilah badan mampu membuat sel-sel baru dan menyenggara organ-organ menjadi sihat serta memberikan wajah yang sihat, bertenaga dan muda atau disebut sebagai awet muda.

**Enzim ini sangat perlu bagi tubuh badan untuk kesihatan yang baik dan melanjutkan usia.**

Ringkasan Fungsinya:
 1. Memecahkan molekul-molekul lemak yang besar kepada lebih kecil dan menyerapkan ke dalam usus untuk proses pencernaan
 2. Bertindak kepada karbohidrat yang berlebihan yang diambil untuk ditukarkan kepada tenaga
 3. Kandungan protein yang tinggi dapat mengurangkan rasa lapar dan membantu mengurangkan selera makan
 4. Dapat mengurangkan pengambilan kalori dan menurunkan kadar kolestrol
 5. Meningkatkan kadar metabolisma
 6. Membekalkan segala nutrien dan meningkatkan antibodi badan
 7. Memperlahankan pengeluaran lemak dan mempercepatkan pembakaran lemak
 8. Berupaya menurunkan kadar lemak dalam organ yang menyumbang kepada penyakit-penyakit kronik

PENTING! dan sangat PENTING!

LITCHIN & AIR

Air masak atau air mineral

Bagi yang baru mengamalkan Produk Litchin ini anda DIGALAKAN minum air masak atau sebaik-baiknya air mineral dengan jumlah yang banyak atau berulang-ulang dalam jumlah 5 liter sehari.

Air juga adalah sumber yang amat penting di dalam badan, dengan mengamalkan minuman air masak atau air mineral ini, ia dapat membantu mempercepatkan proses pembakaran lemak yang berlebihan terutama lemak tepu serta toksin di dalam badan dan seterusnya mencairkan serta membersihkannya melalui pembuangan air kecil dan air besar.

Anda tidak perlu risau masalah perut 'kembung air', kerana ketika anda mengamalkan Litchin ini air sangat-sangatlah diperlukan bagi membantu proses membersih lemak dan toksin dalam badan kita.

Anda akan lihat dan dapat rasa keberkesanannya selepas 3 hari anda mengamalkan dengan produk Litchin ini.

Amalkan sehingga anda mendapat bentuk dan berat badan yang anda inginkan. Selepas mendapat berat badan yang ideal, anda hanya perlu maintain pengambilan LITCHIN seperti yang disyorkan atau menjaga permakanan seimbang anda dengan pengambilan unsur-unsur enzim dan fiber.No comments:

Post a Comment